Момче на 12 е било пребито от мъж на средна възраст вчера в Пазарджик. Детето е от ромски произход, а през нощта стотици близки на семейството са обградили Областната болница, аз да получат сведения за състоянието му, съобщава "Марица".

Стигнало се е до намесата на полиция, която е охранявала входовете на лечебното заведение.

На мястото е бил и техният лидер Райко Живков, който е коментирал пред множеството опасенията, че случаят може да се потули, тъй като нападателят е българин, става ясно от множество видеоклипове, разпространени в социалните мрежи.

За момента се знае, че след побоя момчето е изпаднало в кома и е било в тежко състояние, но малко по-късно се е съвзело и е по-добре.

Според негови близки, то и други хлапета играели пред блока, а близо до тях седяла възрастна баба. Без причина 40-годишен мъж нападнал децата, пребил момчето и опитал да нанесе побой на друго, но само скъсал дрехите му, то избягало. Бабата се опитала да привлече помощ, като се развикала, но наблизо нямало кой да се намеси.
 
След нападението мъжът също е откаран в болница. Твърди се, че се е пробол с нож и затова го взели с линейка. Докато медиците били на място, прегледали и битото дете, но не установили тежки наранявания, затова не го транспортирали в болница. После обаче то изгубило съзнание и било закарано в Спешно отделение от дядо си с личната му кола. По-късно изпаднало в кома и било прието в ОАИЛ.

Семейството на детето живее и работи в Германия, където то посещава училище. Дошли си в България за лятна почивка.

До момента не е изнесена официална информация по случая нито от болницата, нито от полицията.