Измамници налазиха в Северозапада, а схемата много прилича на онази от „ало“ тарикатите. Този път обаче парите не се хвърлят през терасите и не се дават на „мулета“, а се подписват дългосрочни договори за покупка на уреди, предупреждава "Конкурент.бг".

Сред „ужилените“ са десетки жители на Видинско, Монтанско и Врачанско, повярвали на напудрените обещания на шмекерите от фирма „В…..с“ /не публикуваме пълното име на съмнителната компания, тъй като продължаваме да разследваме дали наистина хората, представили се за нейни дилъри наистина я представляват – б.а./. При всички случаи обаче става дума за класическа измама, над която си заслужава да работи Икономическа полиция. Репортер под прикритие на „Конкурент“ отиде на такава промоция в средата на седмицата в хотелски комплекс край Враца.

Сред поканените са възрастни хора, предимно пенсионери. Вероятно датата на презентациите съвсем „случайно“ съвпада с времето, когато те получават парите си за старост.

На тях им се предлагат уреди, които обикновено струват 10 пъти под стойността, на която им се „подаряват“, защото са „късметлии“. Когато подпишат документите са лизинг, купувачите осъзнават, че трябва да изплащат уредите години наред. Връщането на покупката се оказва невъзможно или съпроводено с такса от 10% върху стойността.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук