Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отбеляза, че има пропуски в справянето с безводието и водния режим в Перник, където пристигна за среща с кмета на общината. Той обясни, че ще има наказани за водната криза в Перник.

На въпрос ще иска ли оставка - той отговори "да", но не уточни дали това ще бъде управителят на ВиК-дружеството Иван Витанов. На кого ще иска оставка, ще стане ясно след срещата с кмета, съобщи bTV.

Жители на Перник днес излязоха на протест срещу водния режим в града, като опитаха да нахлуят в сградата на ВиК, но полицията ги спря. Според зам.-министъра има и други пропуски - при предишния програмен период общината е пропуснала възможността да кандидатства за европейско финансиране за подмяна на старата водопреносна мрежа.

В момента тече ремонт и на стената на язовира. По думите на зам.-министъра вече има приет проект и ще се подмени изцяло водопреносната мрежа на град Перник през новия програмен период. Проектът ще се реализира и има намерени пари за това, обясни Нанков.