Средната дъщеря на ексобщинския съветник Спас Ненов – Елизабет, иска ОбС да разреши промяна на предназначението на нива с площ 1 дка в местността Герена в благоевградското село Логодаж, като я преотреди за жилищно строителство, съобщава struma.bg.

Имотът е на първа линия до язовир „Стойковци“, достъпът до него е по селскостопански път и е в зона за жилищно строителство.

Становището на общинския експертен съвет по устройство на територията с председател главния архитект на общината е положително и се очаква казусът да се гласува на предстоящата в края на май сесия на местния парламент.

Преди около година и половина Елизабет Ненова входира в РИОСВ – Благоевград искане да се раздели на две имотът от близо 7 дка над ресторант „Воденицата“ в местността Бачиново.

Там преди години баща й и покойният му бизнес партньор Чавдар Сучев имаха намерение да изградят спортно-туристически комплекс със зона за релакс и хотелска база.

След положителното становище на РИОСВ в началото на април т.г. експертният съвет по устройство на територията обсъжда искането за образуване на два нови имота, но ще се произнесе след изясняване на разминаване на  констатациите в две становища, издадени от ОД „Земеделие“ – Благоевград.

В заявлението си до РИОСВ младата дама бе заявила намерението си да реализира поне част от идеите на баща си, като построи 2 мотела.

Елизабет Ненова живее в Лос Анджелис. След дипломирането си в ПМГ – Благоевград тя замина за Щатите, където първо завърши актьорство в университета на Ал Пачино, Робърт де Ниро, Анджелина Джоли, а миналата година се дипломира с отличие и по микробиология.