Най-голямата строителна компания в Китай "Чайна канстръкшън" проявява сериозен инвеститорски интерес към отдаването на концесия на летището в Пловдив. Аеропортът може да бъде превърнат в модерен карго терминал по световен стандарт и да се превърне в основен логистичен център в Югоизточна Европа. Това стана ясно по време на среща между делегация на ПП ГЕРБ, водена от зам.-председателя на партията и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Делегацията е на работно посещение в Китай. 

По време на срещата представителите на "Чайна канстръкшън" обявиха, че още следващата седмица ще посетят България и спешно ще се запознаят на място както с обявената процедура по концесията, така и с технически характеристики на летището в Пловдив.

Народният представител от ГЕРБ - Пловдив Менда Стоянова подчерта, че концесията предлага много атрактивни възможности пред бъдещия инвеститор, защото летището в Пловдив се намира на стратегическо място както в България, така и на пътя между Азия и Европа. "Покрай самото летище минава автомагистрала "Тракия", а само на километри от летището АМ "Тракия" се свързва с АМ "Марица", която стига до границата с Турция.

Само на 60 километра от Пловдив е Хасково -двете области заедно формират изключително привлекателната за инвеститори икономическа зона "Тракия", допълни Стоянова.