Обявеният по вина на фелдшерка от ЦСМП 72-годишен жител на Сливен е на път да бъде изписан от болницата, опасността за живота му е отминала, очаква се в началото на следващата седмица той да си тръгне за дома. Това съобщи зам. директорът по медицинската дейност при МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Хрисант Хрисантов, цитиран от в. Монитор.

БЛИЦ припомня, че пенсионираният бивш дългогодишен военен метеоролог Руси Русев бе докаран от моргата късно вечерта на 13 октомври след като изплашил служителите на погребалната агенция с неочаквани признаци на живот в ковчега.

Оказало се, че въпреки издадения му официално смъртен акт човекът е жив, макар и изпаднал в диабетна кома в резултат на заболяването си, от което страдал от години.
Разбра се кой е мъртвецът, възкръснал от ковчега в Сливен ВИДЕО

Дядо Руси прекарал часове наред между живота и смъртта върху мозайката в банята си, където към 11,00 часа на 13 октомври го намерили пожарникарите, пристигнали на място след сигнал на телефон 112 от приятеля му Диньо Динев.

Около 11,30 часа фелдшерка подписала съобщение за смърт след повече от повърхностен преглед на тялото. Смъртният акт бил издаден от община Сливен към 16,30 часа, тогава закарали тялото и до помещението с хладилните камери.

Проговори личният лекар на "възкръсналия" мъж в Сливен

Към 17,00 часа дядо Руси отворил първо едното око, после и двете, след което започнал да мърда ръцете си, а погребалните агенти го гледали с ужас как понечва да излезе от ковчега.

Шокиращ разказ на погребалните агенти за мъртвеца, възкръснал от ковчега в Сливен

"В едномесечен срок трябва да приключи проверка от районната прокуратура относно обстоятелствата, при които живият Руси Русев е бил обявен за мъртвец", съобщи говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!