На 13 октомври получих обаждане от мъж, който се представи с име и фамилия от МВР и съобщи, че мъжът е починал и няма следи от насилие. От събота пишеше, че става дума за смърт, преди да пристигне екипът на Бърза помощ, каза д-р Димитров, джипи на възкръсналия Руси Русев от Сливен, в телевизионно интервю. 

Припомняме, че пенсионер бе обявен за мъртъв, а по-късно се събуди в ковчег в морга в Сливен. Към момента мъжът в е кома и все още няма подобрение на състоянието му. 72-годишният мъж е много слаб, с тежка хипогликемия, не се е хранил дълго време. В деня преди инцидента е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен.

Разбра се кой е мъртвецът, възкръснал от ковчега в Сливен ВИДЕО

Прокуратурата в Сливен разследва случая с "възкръсналия" 72-годишен мъж.

"Звъннаха ми по телефона и ми казаха, че моят пациент е починал. Заявиха, че смъртта е констатирана от Спешна медицинска помощ, а кончината му е настъпила преди пристигане на екипа", разкри д-р Господин Димитров, личен лекар на мъжа. 

"На следващата сутрин ми звъннаха, че пациентът ми не е починал", допълни още той. 

"Определянето на смъртта на пациенти е спрямо личния стил на всеки лекар. Установяването на починал човек може да се определи чрез проверка на пулса или апаратно отчитане", разкри личният лекар.

Той потвърди, че се е доверил на документа от спешния център. В 20-годишната си практика нямал друг подобен случай.

Състоянието на Руси Русев продължава да е много тежко.