Татко на момченце стана братът на убитата по зверски начин абитуриентка Андрея от врачанското село Галиче, предаде BulNews.

Новината за раждането на бебето съобщи гордият баща Румен в социалната мрежа. С прочувствени думи той благодари на любимата си жена Маргарита, че го е дарила със син.

Малкият се появил на бял свят с тегло от 3.650 кг, посочва развълнуваният баща. Младите родители наричат сина си Андриан, което според близки до семейството е почит към паметта на неговата убита леля.

Момченцето се ражда само ден след като по скандален начин делото срещу убиеца на Андреа - непълнолетния циганин Аксел Олеков, бе отложено. Малко преди да се разбере, че процесът няма да тръгне, бащата на Андрея – Асен, сподели, че девет месеца след нещастието, споделяло семейството им, братът на Андрея още е на хапчета.

"Синът ми чака бебе, но не може да бъде напълно щастлив дори от този факт", каза покрусеният от мъка по отнетата си от ръката на убиец дъщеря Асен.

"След всичко лошо отново щастие в моя дом", написа щастливият дядо Асен часове след раждането на бебето.

Малкият Андриан и майка му са добре и само три дни след раждането са изписани от болницата. Бебето е посрещнато от родата като истински принц с много любов и цветя.

Появата на малкия Андриан събра стотици пожелания за здраве, обич и щастие от приятели на семейството, които неотлъчно бяха до тях след загубата на Андрея и продължиха да ги подкрепят по време на протестите за най-тежко наказание на убиеца.

БЛИЦ припомня, че на 11 януари т.г. Аксел Олеков от Галиче уби по особено мъчителен начин 18-годишната Андрея, като след това я е изнасилил, душил и прерязал гърлото, за да е сигурен, че няма да бъде издаден на полицията.