Днес почитаме паметта на героите, дали живота си за свободата и независимостта на Родината ни. Най-истинското признание за тяхното дело ще бъде съвременните българи да докажем, че сме свободен и независим народ, който държи съдбата си в свои ръце.

Решенията за България трябва да се взимат в България от българския народ и в негов интерес. Намираме се в такъв момент - да решим на кого да поверим управлението на страната. Отстраненото от власт 12 годишно корумпирано управление на ГЕРБ търси реванш.

Ние от БСП искаме нов модел на управление - правова, социална и сигурна държава със стабилно правителство и силни институции. Като министри в правителството доказахме тези приоритети с реални резултати, а не с празни обещания.

И сега предлагаме разумни и възможни решения още за първите 100 дни, които са най-важните за тежката зима: таван на цени, компенсации за индустрията, увеличение на заплати, преизчисление на пенсии, безплатни лекарства и учебници. Искаме парите от бюджета да се харчат за тези мерки, а не за нови 8 самолета.

Вчерашното решение на служебния кабинет за още 8 нови самолета ще струва на България 1,3 млрд. лева. Това са средства, които в тази криза са необходими на българските семейства и българската икономика. А и не е работа на служебното правителство, което не избрано от българския народ и на което му остават още десетина дни, да взема такива стратегически решения, с които да задължава България за години напред.

На тържественият ритуал по повод Деня на независимостта присъстваха още кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, проф. Георги Михайлов – втори в листата за народни представители, Богдан Боцев, както и останалите кандидати от листата на „БСП за България“ в Благоевград.