С вдигането на температурите и връщането на нормалния ритъм на живот в Бургас, мнимите кражби започнаха да увеличават броя си. По центъра на града в оборотна разходка са се пуснали група от жени, от ромски произход, които всячески търсят как да оберат хората.

В такава ситуация е попаднала бургазлийката Кери Златева, която е станала жертва на нагла кражба, пише Флагман.бг. 

Докато се разхождала по ул. "Александровска", в района между Компаса и площад "Тройката" е била спряна от две непознати жени с мургав тен. Едната започнала да я "орисва" с китка от цветове, а другата седяла отстрани и оглеждала бургазлийката. Кери била на ясно какво целят и затова веднага отпратила ромката, като й казала, че да я остави на мира. 

"Казах им, че знам, че искат пари и им дадох стотинки, помолих ги да ме оставят, че нямам повече какво да дам. Държах портмонето си в ръка. В този момент другата циганка го дръпна и извади 50 лева от него. Това ми бяха всичките пари. Тогава я хванах за ръката и започнах да дърпам банкнотата. После се намеси и другата ромка", разказва за грозната сцена Кери. 

Случаен минувач видял екшъна и решил да се намеси. Непознатият мъж веднага скастрил двете крадли и те пуснали парите на бургазлийката, след което побегнали. 

Кери изказва огромната си благодарност към непознатия младеж и отправя призив към бургазлии да се пазят.

Подобни хайки от нагли крадли са засечени и край капаните в Морската градина. Набелязват жертви, които са се разхождат сами и вървят след тях, докато дойде удобен момент, информират други бургазлии.

Бъдете внимателни!