Мъж с колело бе нападнат и нахапан от питбул. Случката е от 19 часа вчера. Колоездачът се движел по бул. "Васил Априлов" в Пловдив, когато в района на ВМИ вижда пред себе си младеж и по-възрастна жена, разхождащи питбул без намордник.

При опита си да ги заобиколи, за да продължи по пътя си, е захапан от кучето без причина.

"Пиша този пост с молба за съдействие и да предупредя придвижващите се пешеходци и колоездачи по бул. "Васил Априлов " в района на ВМИ.

Днес 25.04.2023г., около 19.00ч, съпругът ми беше нахапан от питбул, кафяв на цвят, разхождан от младо момче и по-възрастна жена( дама с кестенява, средно дълга коса)по велоалеята, без намордник. Съпругът ми беше с велосипед и при опита си да ги заобиколи, за да продължи по пътя си е захапан без причина. Реакцията на стопаните е била доста неадекватна (момчето е бързало да си тръгнат, а дамата е попитала "ама захапали ви", при положение, че кучето продължава да го държи за китката) и в момента, в който ми се обажда, за да го прибера си тръгват.

Молбата ми е, ако някой член на групата е бил свидетел или знаете камери в района между бул. "Васил Априлов" и Централна гара, да ми пишете.

Днес е ръката на съпругът ми, утре може да е дете или ваш близък с по-сериозни травми!", предупреждава жената на пострадалия във Фейсбук.

Случката породи дискусия в социалните мрежи. Мненията са полярни. Едни смятат, че кучето въобще няма вина, като тя трябва да се търси само и единствено от собственика. Други пък са категорични, че големи и агресивни кучета нямат място в града сред хората, особено без намордник. 

"Просто трябва да са с намордник, и стопаните трябва да отговарят за тях и действията им.Хайваните не са виновни, при тях е в природата им", коментира мъж.

"Питбулите и бултериерите са забранени в мнооого страни! Гадни сааа! Айде,стига лиготии с тези кучета! Града е осеян с кучешки лайна! Голяма мода, брееей!", възмущава се дама. 

Както БЛИЦ съобщи, на 19 април в София мъж беше разкъсан от питбула си и почина от раните си. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук