По-рано днес служебният здравен министър Стойчо Кацаров обяви, че от четвъртък навсякъде ще може да влизаме само след предоставянето на зелен сертификат. На фона на това сега стана ясно, че от община Перник са изпратили предложение до областния управител, Регионалното управление на образованието и до директора на РЗИ за въвеждане на допълнителни временни противоепидемични мерки. Новината бе съобщена от общинския пресцентър.

Предлага се на територията на общината, считано от 21 октомври до 5 ноември, за учениците от първи до 12-ти клас, включително, да бъде въведено обучение от разстояние в електронна среда. Присъственият процес в детските градини и ясли ще продължи при засилен контрол по строго спазване на противоепидемични мерки. При възможност родителите да ограничат присъствието на децата, настоява оперативна работна група от общината. Да се преустановяват посещенията в детски клубове, езикови, образователни и други обучителни центрове за деца, препоръчват още от администрацията.

Посещения в заведенията за хранене, игрални зали, казина, дискотеки, бар-клубове и нощни клубове ще се допуска при използване на не повече от 30 процента от капацитета им, осигуряване на физическа дистанция от 2 м между столовете на масите, задължително носене на защитни маски от персонала на заведенията.

Да се преустанови провеждането на спортен тренировъчен процес, с изключение на картотекирани състезатели, участващи в държавни първенства и състезания, предлагат от общината. Мерките са налагат за осигуряване на най-добро ниво на защита на населението и във връзка с нарастването на броя на новозаразените и навлизането на Перник в тъмночервената зона на епидемиологичната карта за страната.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!