"Такава житейска ситуация няма – да не се ваксинираме, да няма ограничения, но щом се заразим веднага да има свободно болнично легло, където да се лекуваме", това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Изказването му дойде непосредствено, след като обяви, че влизането на всички обществени места у нас от 21 октомври 2021 година (четвъртък) ще става само след предоставянето на зелен сертификат.

"Няма да чуя позитивен отзвук, а само критики за каквото и да предложа, тъй като сме в предизборна обстановка", така той се оправда за предвидените строги К-19 мерки.

"Каквото и да предприемем, то то ще доведе до недоволство в една или друга група", каза още служебният здравен министър.

"Винаги може да си направи тест или да си извади сертификат", това препоръча Кацаров на всички, които нямат ваксина и/или не са преболедували коронавируса, но искат да посетят местата, където има рестрикции.

По думите му различното в тази заповед е, че задължават контролните органи, ако видят системно нарушение на мерките, да изпратят сигнал за това до прокуратурата.

"Ако не може да бъде овладяна ситуацията с тези мерки, то иде пълен локдаун", предупреди Кацаров и изригна: "Или зелен сертификат или нищо".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!