Верижна техника разкопава един от плажовете на Равда. Това е поредният сигнал на граждани, които се възмущават от действията на концесионери, стана ясно тази сутрин от зрителски сигнал до bTV.

Зрител на медията изпрати снимка с багер, който загребва пясък от морското дъно на Централния плаж в Равда. Вижда се как на плажната ивица се подготвят поредните пясъчни защитни диги. След пристигането на телевизионния екип багерът се изтегля и спира работа, а работниците казват, че подготвят плажа за зимния сезон.

Подобен сигнал с адрес Несебър беше получен и на 23 ноември. Тогава институциите реагираха светкавично. Министерството на туризма извърши проверка за незаконно изграждане на пясъчна дига на плаж "Несебър – юг". Две седмици по-късно официален резултат все още няма.

В закона няма изрично разписан режим за изграждане на пясъчни насипи на морските плажове, обясниха от Басейновата дирекция, а концесионерите на плажове искат да защитят от бурното море ивиците си, дори са предлагали модела на други държави като Испания и Италия.

Сигналите на недоволни граждани продължават с обвинения, че се извършва посегателство върху природата. В същото време държавните институции продължават да си прехвърлят отговорността.