Първи случай на заразен с Covid-19 е установен в Белоградчик, съобщи кметът Борис Николов. Заразеният е мъж на 50 години от квартал "Карловица" и е настанен във видинската болница.

Очаква се утре екип на РЗИ-Видин да вземе проби на семейството, което е поставено под карантина, както и на контактните лица.

Екип на Община Белоградчик доставя хранителни продукти и такива от първа необходимост до вратата на дома на семейството на инфектирания. Извършена е дезинфекция на къщата, съобщи Борис Николов.

"Разговарях със семейството му, съпругата му. Снощи е бил в много тежко състояние, но след нощните действия на медиците на видинската болница, е казал, че се чувства по-добре. За съжаление има много други странични заболявания, това ме кара да съм притеснен за него", каза кметът Николов.

Дезинфекциран е целият квартал, а семейството е обещало, че от днес ще спазва карантина, допълнителни кметът на Белоградчик.

По информация на "Конкурент" мъжът е бил заразен във видинската болница. В кардиологичното отделение му е поставян стент наскоро. Добрата новина е, че не е имал много контакти с външни лица. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ