За 48 часа екип от 10 бургаски криминалисти и двама техни колеги от София, специалисти по престъпления, свързани с отвличане, са прегледали огромно количество видеоматериал от улични камери на институции, домове, както и от автомобилния трафик по улиците на Бургас, пише Флагман.бг.

Вчера преди обед, полицаите са успели да трасират движението на стар бял Мерцедес комби с рег. Номер А6052. Това е автомобилът, в който се качва 28-годишният Юмер Мехмед на 4 август в 15:01 часа, напускайки строителния обект, в който е бил на работа от задния вход на сградата, намираща се на ул. „Иван Богоров” № 42. Строителството е било официалното занаятие на младия мъж, след освобождаването му от ареста през декември миналата година като член на групата на Димитър Желязков Очите.
 


С този Мерцедес комби е потеглил Юмер заедно със Станимир Рагевски с намерението, че ще получи финансова облага за нещо, което към този момент остава недоизяснено

Автомобилът стига до място в жк. „Зорница” , което отваря огромна работа за полицейските служители. Това е малка сляпа улица между блок 47 и новопостроена бяло-зелена жилищна кооперация, която се води като блок №62. До това място се вижда, че в бялото комби, поемащо от паркинга зад ул. „Иван Богоров” № 42, има двама души – шофьорът е Станимир Рагевски, за когото Юмер твърди, че има среща с него, и самият Юмер.
 
До 19 часа тази вечер в 6-те входа на блока на 47, всеки от който с по 8 жилищна етажа и допълнителни 3 етажа мезонети, както и в зелено-бялата кооперация, са разпитани няколкостотин човека. Полицаите са влизали на претърсване и в съмнителни за тях жилища. Следите на Юмер се губят в точка от улицата между блок 47 и блок 62.

Интерес представлява именно блок 62, където са разпитани и магазинерите от търговските обекти на партера.
„Интересуваха се от съмнителни лица, аз работя тук от няколко години, но нищо конкретно не можах да кажа, защото в тази сграда повечето от апартаментите са под наем и не живеят действителните им собственици”, каза жена от цветарския магазин.

Полицаите са се интересували най-вече от присъствието на видеокамери наоколо. Видеокамерите по оградите на Майчин дом за съжаление не гледат към блок 47 и блок 62, а са насочени към вътрешния двор на здравното заведение.

Опитът да се свърже с някого от обитателите на сградата остава неуспешен.

Съмнителен изглеждаше един от звънците – без обозначение на име, а с залепена върху звънеца малка бяла хартийка, явно представляваща отличителен знак.
Блок 47 обаче се оказва най-трудната част от издирването на Юмер, тъй като между трети и четвърти вход има тунел за пешеходци, който излиза към вътрешен паркинг, но това още по-неприятното е, че откъм глухата улица между двата блока има тунел, по който може да мине автомобил и оттам да се загубят следите му.
Между трети и четвърти вход на блок 47 има тунел, през който може да се премине през няколко входа

Свалени са записите от намиращия се точно до тунела Клуб на слепите хора. Юмер, ако е все още жив, би трябвало да се намира някъде в един от тези два жилищни блока, или да е прехвърлен насилствено в друг автомобил, но това трябва да каже именно задържаният вчера Станимир Рагевски.
Двете камери на Клуба на слепите обхващат достатъчно добре паркинга, ако Мерцедесът се е продължил през тунелчето, откъм сляпата улица

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!