Мъж нахлу в COVID отделението в Русе и засипа с обиди и заплахи дежурните лекари. Това се е случило в момент, в който пациент от отделението е местен към реанимация с много ниска сатурация, предава bTV.

"Опитахме се укротим този мъж, но той беше много агресивен. Заплашваше ни с убийство. Точно тогава смъквахме пациент към реанимация. Реаниматорът също беше там, стигна се до словесен сблъсък и с него“, разказа потърпевшият д-р Станислав Павлов, който е бил на смяна в този момент. Той определя агресията като необяснима и призова хората да проявяват разбиране.

„Това е тежко заболяване. Голяма част от пациентите, които минават през нашето отделение знаят за какво става въпрос. Надявам се обществото също да прояви разбиране“, каза д-р Павлов. Според Алисе Муртезова рядко се случва да има такива нападения в лечебното заведение.

"Много по-често обаче имаме случаи на разделение на вярващи и невярващи в коронавируса и във ваксините", каза тя. По думите ѝ колегите ѝ все още са притеснени, особено по-младите лекари. Заради случая събота и неделя е създадена друга организация на работа.

"Отделението продължава да се пълни, пълно е на 90%. За интензивни грижи имаме свободни само две легла", каза Муртезова.