Фалшиви сигнали за заподозрения за двойно убийство Стоян Зайков-Чане заливат полицията от цялата страна. Бившият затворник се издирва без успех вече 11 дни, а сагата в Костенец се следи с интерес като криминален сериал. 
 

До момента в МВР са се обаждали хора от Перник, Сандански, Пазарджик, дори и от Бургас, които твърдят, че са разпознали и видяли Чане. Нито един от тях обаче не се е оказал достоверен и не е довел до някаква действителна следа. Имало случаи, когато
мъж дори твърдял, че лично е разговарял със Зайков, което нямало нищо общо с истината, пише Трафик
 
От МВР апелират да не се злоупотребява със сигналите, защото това коства много ресурс и време на участниците в издирването.
Полицейското присъствие в Костенец и района около града вече не е така засилено, както в първите дни. Местните хора обаче са все така притеснени след двете убийства на Милена Шишкова и Валентин Петров.
 
Слухът, че има набелязани следващи жертви на Чане също засилва паниката. Мнозина съседи, роднини и познати на Зайков и бившата му приятелка Милена отказват да застанат пред камерите с твърдението, че "който се снима, умира".

Родителите на Стоян категорично отказват да говорят пред репортери с мотива, че от три години са скарани със сина си и затова са притеснени. 
 
В Костенец продължава усилено да се коментира как ден след като Валентин Петров е разговарял с журналисти, бе намерен смъртоносно прострелян. Ловната пушка, с която вероятно е било извършено убийството, беше открита разглобена и скрита в кутия в гората, заедно с много патрони.
 
Полицията намери и скривалище с три изхода, което обаче се оказа, че не е на Чане, а на местен бракониер. По-късно участниците в издирването попаднаха и на заслон, разположен високо на 1 километър над Костенец в местността Ловния дом. От там се вижда целия град и къщата на Зайков, на чийто покрив се вее българският флаг.  Предполага се, че Чане може да е бил и там и да е наблюдавал как го търсят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ