Десети ден полицията не може да открие заподозрения за убийство Стоян Зайков. Беглецът вероятно се е укривал в изоставено ранчо в покрайнините на града.

От скривалището на Зайков има отлична видимост към пътя между Костенец и Пчелин. До мястото се стига по тясна горска пътека. Към него водят изкопани в земята стъпала, съобщава bTV. Все още не е ясно дали с ловната пушка е извършено второто убийство в Костенец.Пчелинът е на гърба на едно от местните предприятия, съвсем близо до квартал „Полето” , където живее Зайков.Пазачите твърдят, че малкото ранчо е запустяло и няма стопанин. Ловната пушка, намерена там, е била разглобена и скрита в един от кошерите. В скривалището са намерени и боеприпаси.


От Зайков обаче няма следа.Според полицията беглецът продължава да се укрива в района на Костенец. Акцията по издирването продължава. МВР разшири периметъра на претърсване. 

По думите на експерта Николай Радулов, за ловното оръжие не може да има експертиза. "То стреля със сачми, които могат да бъдат различни номера. Не може да има експертиза, която да потвърди убийството с това оръжие ли е направено", коментира Радулов.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ