Малки вандали на възраст между 13 и 15 години са разрушили най-безжалостно празнично украсената коледна елха в пловдивския район „Западен“. Това съобщи кметът на района Димитър Колев.

Той уточни, че хората са успели да се порадват на светещата коледна елха само един ден. В събота вечерта около 19 часа група тийнейджъри са нападнали елхата, пише "Монитор".

„И се постараха да унищожат част от украсата, да повредят осветлението на Коледната елха. Само че имаме работещи камери и те са заснели всичките им вандалски действия. Съжалявам, че не мога да кача клипове, защото са непълнолетни“, казва районният кмет.По думите му, ако може да качи видеата в социалните мрежи, то хората ще могат да видят точно какво се е случило.

„Щяхте да видите за какво нагло и с чувство на безнаказаност поведение играят футбол с по-големите топки от елхата, хвърлят камъни и каквото им попадне по нея и накрая повреждат осветлението. Благодаря на гражданите, които са звъннали на полицията и така са успели да предотвратят още по-големи щети“, казва още Колев.В понеделник сутринта по случая започват да работят полицаите от Второ районно в града, които вероятно за нула време ще издирят нарушителите.

„Убеден съм, че ще ги хванат“, е категоричен кметът.

По думите му също в понеделник празничното осветление на коледната елха ще бъде възстановено, а около нея ще бъде монтирана декоративна ограда.