Бизнесменът Петър Филипов, който през 2013 година се качи здраво пиян зад волана на лимузината си Ауди S8 и шофирайки с над 130 км/ч, се заби в Сеат-а на Костадинка Чапанова и я уби на място, поиска да излезе предсрочно от затвора.

Бургаският окръжен съд (БОС) обаче отхвърли искането му като неоснователно.

Припомняме, че Филипов бе осъден на 8 години затвор от БОС през 2015 година, но впоследствие присъдата му бе намалена до 5 години от Върховния касационен съд(ВКС).

До днес той бе изтърпял две години и осем месеца от наказанието си. Т.е. – налице е първото основание да иска предсрочно освобождаване – да е минала поне 50 % от  присъдата му, но съдия Ангел Гагашев счете, че не са налице другите обстоятелства – периодът да е достатъчен, за да може Петър Филипов да е получил своята обществена и лична превенция.

В последните месеци той е преместен в общежитието „Житарово”, което е от открит тип, няколко пъти е награждаван с отпуски, но действително все още е рано, за да иска освобождаване, маркира магистратът.

Петър Филипов управляваше собствен бизнес в сферата на строителството. През 2013 година той причини катастрофата с лимузина на скандално известната фирма „Сле груп”, а дрегерът тогава отчете 2,03 промила алкохол в кръвта му.

Първоначално защитната му теза бе, че не той е шофирал, а друго лице, което полицията не може да издири.