В поредно приключение влезе таксиметровият шофьор от Дупница Коста Нанов, който преди десетина дни нашумя с комична случка – след като изпил три ракии при гостуване на дъщеря му, подаде сигнал в РУП – Дупница, че таксито му е откраднато, и полицаи цяла нощ издирваха колата безуспешно, съобщава struma.bg.

На другия ден той сам се сетил къде е паркирал. Сега, пак по негов сигнал, полицията задържа сина му Георги с прословутото „откраднато“ такси, без книжка и с 1,2 промила алкохол в издишания въздух.

Вчера сутринта около 7,30 ч. Коста Нанов установил, че пак му няма колата, но този път не побързал да се обади веднага в полицията, тъй като се усъмнил, че я е взел синът му, без да го пита. Затова сам провел разследване чрез колегите си таксиметрови шофьори и те му съобщили, че Георги е на пиаца с таксито в жк “Бистрица” в Дупница.

Разгневен, бащата се обадил в полицията. След минути пътните полицаи хванали на пиацата сина на Нанов спокойно да чака клиенти с таксито на баща си. Полицаите поискали документите му, оказало се, че Георги Нанов няма свидетелство за управление на МПС.

Тестван е с дрегер за алкохол, тъй като се държал неадекватно по време на полицейската проверка, и устройството отчело 1,2 промила. Г. Нанов е задържан за 24 ч. и срещу него е образувано досъдебно производство за кражба на лек автомобил и шофиране в нетрезво състояние и без книжка.