Мъж яде бой от новия съпруг на бившата си жена, защото не му дали да види дъщеря си. Темида определи на побойника 1000 лева административно наказание за деянието, както и да заплати обезщетение на набития мъж, съобщава Plovdiv24.bg.

Пострадалият живял на семейни начала с жена близо десет години в Пловдив, като от връзката имали две деца. В средата на 2016-година двойката се разделила, а децата останали да живеят при майката. Тя по-късно се омъжила за друг.


На 27 ноември 2016 година пострадалият имал среща с двама приятели на барбекю в една от беседките в непосредствена близост до жилищния блок на експартньорката му. 


Към 17,00 часа, мъжът видял дъщеря му да върви към входа на блока с майка си и втория баща. Той станал от беседката и тръгнал към тях, за да види детето си. След него станал и един от приятелите му, който от преди знаел, че на пострадалия не му давали да види детето. Пристигайки пред входната врата, тя вече се била затворила и той започнал да тропа по нея, обиждайки съпруга на бившата с думите "Мишка, мишка“.

Обвиняемият отворил вратата и застанал на касата, с което препятствал мъжа да влезе навътре. В това време от площадката на асансьора към тях се приближила майката, която приканила пострадалия да отстъпи назад. В желанието си да влезе навътре към площадката на асансьора, където била дъщеря му, бащата се опитал да избута съпрузите.

В отговор на което подсъдимият му нанесъл удар с юмрук в лицето в областта на лявото око, при което пострадалият паднал назад по гръб на земята. Впоследствие набитият заедно със своя баща посетил лечебно заведение. 

Според заключението на съдебно-медицинска експертиза на човека са били причинени разкъсно-контузна рана на лявата вежда, по долния клепач на лявото око, кръвонасядане  и оток по клепачите.

Първоначално съдът наложил на обвиняемия да заплати на пострадалия 5000 лева обезщетение за травмите. След внесена жалба от защитата на съпруга, Темида намали сумата от 5000, на 2 000 лева.