Потребител на Фейсбук от Пловдив зададе въпроса "Може ли да ми кажете магазин в "Тракия", който приема стотинки?". Постът му породи сериозна дискусия, като особено интересен е разказът на клиентка на "Кауфланд", която сподели собственото си преживяване във веригата, пише plovdiv24.bg.

"Гледам, че препоръчват касите на самообслужване в "Кауфланд". Айде този номер да минава в някакви "мъртви часове", защото един Ганьо, решил да си оползотвори жълтиците от кристалната вазичка у тях, избра най-натоварения час с опашки пред всички каси, за да плати сметка от 40 лева, пускайки монети по 1 и 2 стотинки и гледайки как броячът намалява също толкова бавно.

Попитах го нали е наясно, че тези машини не са бездънна яма и нямат директен тунел към БНБ, а имат капацитет за всеки номинал, и е съвсем възможно на мен, като следващ клиент, да не ми ги приеме. Ганьо ме погледна с празен поглед, сякаш току-що му бях известила, че Земята е плоска.

Отново го попитах наистина ли смята да плаща остатъка със същата скорост на тази каса, чиято идея е да бъде бърза такава, а не чейндж бюро.

"ДъА...!", беше отговорът.

"Поздравих го" елегантно и се наредих на стандартна каса. Тръгвайки си, видях, че Ганьо още депозира... Така че... леко с хитростта, че аз съм добре с нервите, но някои не са".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук