Масовият бой в центъра на Габрово, за който вече ви информирахме, възмути местните в деня на изборите, но реакциите продължават, предава Нова телевизия.

Мелето, при което хвърчаха столове по пешеходната зона на града, е документирано на видеоклип, който вече предизвиква вълна от реакции в мрежата.

"Аз съм човекът, който мята столовете и проблемът е напълно личностен. Няма никаква етническа омраза. Полицията дойде още на същия ден и проблемът беше решен. Вечерта дори си стиснахме ръцете с групата от мъже и жени. Беше вид самоотбрана.

Не е заради нещо сериозно, познавам се с тях, откакто съм роден. Няма пострадали, живи и здрави сме и аз, и те", коментира Стефан Аврамов. и допълва, че съжалява за случилото се.

На участници в конфликта са снети обяснения и са им съставени актове за установяване на административни нарушения. Засегната страна е оттеглила жалбите срещу Аврамов. 

"Видеото беше разпространено в групи в социалните мрежи. Коментарите са вследствие на липса на информация. Говори се за купуване на гласове, етническа омраза, но няма нищо такова", заяви Владо Стефанов, който е публикувал видеоклипа.