Шествие ще премине днес през пазарджишкото село Братаница заедно с ковчега на 8-годишната Мони, която вчера бе прегазена от антимафиот на пътя Пазарджик-Велинград.

Момиченцето е втората жертва на това място, след като преди 2 години „Форд“ блъсна и уби 15-годишен, припомнят местни хора. Освен двете деца, жертва на превишена скорост е станал и възрастен мъж, а поне три са големите катастрофи станали с различни хора в началото или края на трасето.

В момента то отново е претоварено заради ремонта на пътя Звъничево – Септември. „Да пресечеш е невъзможно в продължение на минути, а понякога и до половин час. Децата са инструктиране да пресичат само на пешеходната пътека, но дори и това не можа да спаси малката Мони, която загина пред очите на братчето си Валентин“ , разказват жителите на Братаница.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа, той свързва Пазарджик с Велинград, но не е добре обезопасен, с оглед на това, че преминава през центъра на населено място.

И тази вечер се очаква да има бдение на лобното място на детето, а жителите на селото настояват да се предприемат мерки за намаляване на пътните инциденти в населеното място, както и за справедлив процес срещу виновника от звеното „ БОП“, прегазил момиченцето.

Служителят работи в  Пазарджик. Той е карал с превишена скорост и след като е ударил 8-годишната Мони, е бутнал  и пътен знак. Пробите му за алкохол и дрога са отрицателни. Повдигнато му е обвинение за причинената гибел на детето, а той ще остане в ареста и днес. Все още не е ясно кой точно е мъжът предизвикал катастрофата. Той може да бъде задържан по закон за още 72 ч.