Служител на БОП е полицаят, помел 8-годишното дете на пешеходна пътека в Братаница днес преди обяд. Припомняме, че детето почина по-късно в болницата, съобщава "Марица".

Малко след 16,00 часа следобед новият окръжен прокурор на Пазарджик Албена Кузманова даде изявление пред медиите, в което обаче не бе внесена почти никаква яснота около случая.

Разбра се единствено, че водачът е задържан за 24 часа, но не получиха отговор въпросите как е станал сблъсъкът, дали взетите проби за алкохол и наркотици на служителя са отрицателни, имал ли е и предишни провинения като шофьор, какви са характеристичните му данни. Прокурор Кузманова увери, че подробности ще бъдат оповестени днес.

Извънредна ситуация по време на жива връзка край Пазарджик, където полицай уби дете ВИДЕО

Мъжът е карал служебна кола, която обаче не е патрулка - червена "Шкода". Пътувал е от Велинград към Пазарджик. 

По разкази на очевидци, които обаче не са потвърдени официално, момиченцето и по-големият ​му брат пресичали на пешеходна пътека. ​Първите ​автомобили спрели​, но колата на МВР ги заобиколила с висока скорост и помела по-малкото дете. После служебният автомобил се качил на тротоара и съборил пътен знак.
 
По-късно стана ясно, че Окръжна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за това, че на 19.07.2021 г., в с. Братаница, обл. Пазарджик, при пътнотранспортно произшествие е причинена смърт по непредпазливост на дете – престъпление по чл. 343 ал. 3 буква „б“ от Наказателния кодекс.

Неописуема трагедия: Полицай уби дете край Пазарджик

Инцидентът е станал днес около 11,40 часа, като за него веднага е бил уведомен дежурен прокурор от ОП- Пазарджик.

В момента на мястото се извършват действия по разследването – оглед на местопроизшествие. Предстоят разпити на свидетели, както и назначаване на автотехническа и съдебномедицинска експертизи и др. Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел към ОП-Пазарджик.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!