Няколко имота на известния бургаски бизнесмен Стамат Барантиев са извадени на публична продан от частни съдебни изпълнители, предава "Флагман".

Барантиев преди години разви впечатляващ ресторантьорски бизнес. Той стопанисваше веригата ресторанти „Рубаят“, която управляваше с огромен размах.

Имаше обекти във всички жилищни комплекси, а в ресторантите му редовно гостуваха най-големите български звезди. През 2013 година бе открит и ресторант „Рубаят“ в София – на метри от НДК.

Интересите на семейството на Стамат Барантиев стигаха до производството на алкохол. Баща му Никола управляваше „Винекс Преслав“, „Винекс Медово“ и „Винекс изба шато Росеново“.

Последната изба в момента е обявена на публична продан от частния съдебен изпълнител за 635 хил.лева. От делото става ясно, че търгът се осъществява заради няколко необслужени ипотеки към „Уникредит Булбанк“, а върху имота има наложени възбрани от Националната агенция по приходите, физически и юридически лица.

На публична продан са обявени и апартаменти на Стамат Барантиев в Равда. Едно от жилищата е 455 кв.м. – тризонет, който се намира на ул.“Хоризонт“ в курорта. Цената на този ваканционен имот е 144 хил.лева.

Преди няколко месеца на търг бе изваден и някогашният ресторант "Рубаят" до Държавната опера в Бургас.