Не мога да кажа нищо, за това, което се е случило снощи, защото аз не съм бил там, когато е ставал този купон. Това каза управителят на „Старите къщи” в поморийското с. Медово Емил Георгиев след безпрецедентната акция на полицията около полунощ на 23 януари, съобщава "Флагман".


Той категорично отрече той да е бил човекът, който е предупредил гостите на заведението за предстоящия щурм на полиция и РЗИ. 

„Доколкото ми е известно около 52-53 човека са били в заведението. Днес е неделя, не знам дали ще бъдем глобени, предполагам, че информация за това ще се появи в понеделник”, каза още Георгиев.

Той потвърди, че капацитетът на ресторанта в „Старите къщи” е 80 човека, докато в целия комплекс има 66 легла. Това на практика значи, че въпреки че комплексът и ресторанта към него имат право да работят въпреки извънредната епидемична обстановка и мерките, то това може да се случи при спазване на правилата. Според тях ресторантът може да се пълни на 50% капацитет или най-много 40 човека в конкретния случай.

Междувременно от ОДМВР-Бургас съобщиха, че са предприети действия по налагане на санкции. Първоначалните обяснения за работещото към комплекса заведение са били свързани с изхранване на гостите от хотелската част. 

"Във връзка с установено събиране на голяма група от хора, осъществено в комплекс край село Медово на 23-ти срещу 24 януари, са предприети действия по налагане на санкции на нарушителите на противоепидемичните мерки. Първоначалните обяснения за работещото заведение към комплекса са свързани с изхранване на гостите на хотелската част.

Към момента се изяснява точният им брой, както и действително ли са били гости на хотела и нарушено ли е изискването за 50% заетост на заведението. Предстои съставяне на актове за нарушение на противоепидемичните мерки на управителя на комплекса, работещ с клиенти след 22 ч.”, казаха от пресцентъра на полицията.

Предстои съставяне на актове за нарушаване на противоепидемичните мерки на управителя на комплекса, работещ с клиенти след 22.00 ч.

Санкцията да физически лица е от 300 до 1 000 лв., а за собственици достига до 2 000 лв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!