Добра новина долетя до БЛИЦ за жителите на град Радомир. Както е известно, вчера изтече информация, че заради проблемите с язовир „Студена” предстои продължителен воден режим не само в Перник и общината, но и в самия Радомир и околията.

В момента в язовира има малко над 5 милиона кубика при капацитет от 25 милиона. Поради тази причина се очаква от 18 ноември да бъде даден стартът на режима.

„Той обаче най-вероятно няма да засегне Радомир.

Или ако го засегне, режим ще имат само някои квартали от високата част на града, но не и в целия град”, обясни пред БЛИЦ техническият директор ВиК на Радомир Румен Янев. „Високата част на града се захранва с вода от язовир „Студена”. Останалата – от водоизточник в село Стефаново.

Правим всичко възможно да няма режим в Радомир. Засега обаче не мога да ви дам утвърдителен отговор. Това ще стане ясно следващата седмица, когато новият стар кмет на нашия град г-н Пламен Алексиев ще обяви новината.

Но ще повторя отново, за да бъде ясно на всички жители на града – има ли режим, той няма да засегне всички квартали в Радомир, особено тези в ниската част”, каза още Румен Янев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!