19-годишният Николай Бабачев беше освободен срещу 5 000 лв. гаранция от Бургаския окръжен съд. Младият мъж изкара близо 2 месеца в ареста, след като в началото на юли беше закопчан заедно с братята Мариян и Даниел Ганеви, съобщава "Флагман".

Срещу тримата бяха повдигнати сериозни обвинения, след като се опитаха да върнат мутренските години в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг. Бабачев и големите надежди на родната борба братя Ганеви бяха спипани след блестяща акция на несебърските криминалисти и техните колеги от Главна дирекция „Национална полиция“. Тримата са обвинени за грабежи на чуждестранни туристи, предимно жени и деца.

Припомняме, че въпреки здравословно си състояние – тежка форма на диабет, Николай беше оставен зад решетките на заседанието в средата на юли. Сега обаче Бабачев става втория от бандата, който е пуснат под гаранция.

През август това се случи с 20-годишния републикански шампион по борба Мариян Ганев. За изненада и на прокуратурата той бе освободен срещу 3 000 лв. гаранция, без да изкара и ден в ареста. Причината за това бе инфекция на ръката, заради която сливналията лежа няколко седмици в болницата.

Към момента зад решетките остава единствено по-малкият брат на Мариян – Даниел. Все още няма обвинения и за наркотиците, които бяха намерени от разследващите при обиска на квартирата на двамата борци.

Ако бъдат признати за виновни по обвиненията за грабеж, Мариян, Даниел и Николай могат да получат от 3 до 10 години затвор. Тримата обаче са с чисто съдебно минало и най-вероятно ще се признаят за виновни, за да сключат споразумения и да се разминат с условни присъди. Евентуално обвинение за държане и разпространение на дрога е в пъти по-тежко. Ако прокуратурата успее да докаже, че двамата братя предварително са се наговорили да пласират наркотиците, ги грози присъда от 3 до 15 години и глоба до 200 000 лв.


Освен крадени телефони, в квартирата на борческите братя бяха открити около 10 гр амфети и 100 гр марихуана