Пуснаха на тезгяха за публична продан млекопреработващо предприятие, намиращо се в село Шиварово, община Руен. Мандрата е разгъната на площ от 1627,80 кв.м, като в общия терен от 6201 кв.м. влизат още няколко ремонтни бази и пасища, съобщава "Флагман". Началната тръжна цена е 525 294 лв., като само за предприятието цената е 298 400лв., показва проверка в регистъра на частните съдебни изпълнители в Бургас.

Мандрата се състои от производствена сграда с битова част, склад за амбалаж, гараж, склад за материали, хладилен склад, котелно помещение и административна част.

Освен това, съгласно изискванията за въвеждане в експлоатация, млекобреработващата фабрика разполага още с хладилник за зреене на кашкавал и сирене, разширение на приемно отделение и лаборатория, производствен корпус на два етажа, склад за суровини и опаковки, авторемонтна и механична работилница, както и пречиствателна станция за отпадни води.

Според данните, мандрата е собственост на фирма Билдинг-ЗАХ ЕООД, която обаче има редица задължения към Инвестбанк, НАП-Варна и фирма „Кочак-Б” ЕООД. Именно това е причината върху имотите да има запор.

Желаещите да се включат в търга могат да го направят до 4 март, като подадат документи в Районния съд в Айтос, а на 5 март ще стане ясно кой ще е новият собственик на млекоцентралата.