Росица Маринова – майка на шестте деца от генералтошевското село Кардам, едно от които почина в края на октомври, е в село в Харманлийско. Това съобщава Про Нюз Добрич, позовавайки се на Вили Димитрова, организатор на благотворителната кампания за подпомагане на почерненото семейство.

Тя получила информация, че Росица в момента живее с местен овчар.

Днес социални работници са посетили бабата и дядото на децата в Кардам. Бабата Стоянка Иванова е подписала всички необходими документи, за да стане настойник на петте деца. След като случаят се придвижи по казуса трябва да се произнесе съдът.

Към кампанията в подкрепа на братчетата и сестричетата на починалия 9-годишен Стефан от село Кардам се присъединява и Община Генерал Тошево. Вили Димитрова съобщи, че от там днес е одобрено отпускането на сумата от 2 000 лева.

„Продължаваме смело и с надежда, че ще съберем колкото пари са нужни, за да направим елементарни удобства за тези прекрасни деца”, сподели в социалната мрежа организаторката на кампанията. Вили Димитрова благодари от сърце на всички, които подкрепят каузата.

Припомняме, че 9-годишното момче почина в дома си в село Кардам на 27 октомври. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич.

По официални данни на прокуратурата смъртта на момчето и здравословните проблеми на другите пет деца са причинени следствие отравяне с газ фосфин, който е отделен от отрова за гризачи, поставена в къщата на семейството.

Бащата на децата е в затвора.