Кулинарно изкушение „шафран с ориз“ стои публикувано под определение №259 от 29. 04 2014 година на Окръжен съд Пазарджик. Явно някой съдебен служител, ангажиран тогава да напише и качи определението за криминално престъпление, е бил гладен и си е записал под присъдата рецептата, която после е забравил да изтрие.

Публикуваме я цялата, за да сме в помощ на нашите читатели, които обичат да готвят, както и линк на определението над нея. 

Ориз с шафран
Продукти:
400 г ориз,50 г гхи /или топено краве масло/,70 г кромид лук,5 зърна кардамон,70 г жълти стафиди,70 г бадеми,300 мл зеленчуков бульон,400 мл вода,1 щипка шафран,Четвърт ч.л. кимион,Половин ч.л. канела,2 карамфилчета,1 суп л розова вода,сокът от 1 лимон,сол на вкус.

Приготвяне:1. Почистеният и измит ориз се накисва във вода 30 мин, след което се отцежда и водата се запазва. 2. В сгорещеното масло /гхи/ се запържва нарязаният на ситно лук до омекване. Прибавят се кимионът, кардамонът, канелата. Пърженето продължава още 1 мин, след което се слага оризът. Пържи се, докато оризът стане “стъклен”. 3. Прибавят се стафидите, накиснатите във топла вода и обелени бадеми, водата /400 мл/,бульонът, лимоновият сок и солта. След като заври, ястието се захлупва и се задушава 15 мин. Подправя се с размития в 1 суп л розова вода шафран и задушаването продължава още 5-10 мин. 

Минути след публикацията ни, рецептата беше премахната. 
​​​​​​​
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ