Ромите, вдигнали къщата на общинска земя в Шекер Махала, шокираха с безочливост. Фамилията абсолютно самосиндикално разкопа тротоара пред незаконния си имот, за да прекара канализация, пише TrafficNews.

По принцип действието им е престъпно. По-големият проблем обаче е, че процедурата се върши от тях самите, а тяхната некомпетентност поставя под риск цялата ВиК мрежа на улицата.

Безпардонната им постъпка идва на фона на скорошното решение на Административен съд-Пловдив, който постанови, че постройката им е в нарушение на три члена от Закона за устройство на територията. Това се случи след като ромите решиха да спорят с кмета на района Стоян Алексиев пред магистратите. Те обжалваха издадената от него заповед за събаряне на къщата, вдигната на общинска територия.

Един от скандалните доводи, който те изнесоха пред съда, бе, че на адреса живеят 28 души. Някои от тях малолетни и непълнолетни, други – с хронични заболявания. Всичко това пък било в разрез с техните човешки и малцинствени права, претендираха ромите от „Дилянка“4.