Агенция БЛИЦ научи ужасяващи подробности за убийството, извършено през 2003 година в Пловдив, за което първи съобщихме.

Инцидентът е станал на паркинг. 16-годишният тогава Никола Камберов заедно със свой приятел и момиче излиза от заведение. Там ги видял 26-годишният Божидар Моллов. Преди време той имал връзка с момичето, поради тази причина започнал да вика по нея и да я заплашва.

В този момент девойката имала отношение с приятеля на Никола Камберов и, за да го защити по време на скандала, убиецът скочил, извадил нож и наръгал в гръб Моллов. Когато малко по-късно се разбрало, че жертвата е издъхнала, тримата се разбрали да мълчат и да не казват на никого за убийството.

Никола изхвърлил окървавения нож в Марица и 14 години мистериозната смърт на младия мъж останала неразплетена. Сега прокурор Галина Андреева от окръжна прокуратура размрази това дело и Камберов вече е обвиняем за убийство.

По време на разпитите той е казал първоначално, че приятелят му е убил Моллов. Причината била, че приятелят му го срещнал и му казал, че ще го издаде, затова Камберов побързал да накисне 30-годишния сега мъж. В периода от убийството досега Камберов има присъда за друго престъпление. Тъй като тогава е бил малолетен, законът предвижда да лежи в затвора от 3 до 12 години.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ