Паника обвзе пътуващите по автомагистрала „Хемус“. Наш читател ни изпрати сигнал от мястото на събитието. Става въпрос за тежка военна техника. Колоната пътува в към София, ескортирана от полиция.

Край Правец хората спираха колите си, за да видят добре за какво става въпрос.

„Това БТР-ите за Украйна ли са, или се стягаме за нещо сериозно?“, питаха се те.

Не за първи път се случва подобно нещо по нашите пътища. Но по принцип придвижването се прави през нощта, за да не всява ненужна паника и безпокойство.

В сряда военна техника от състава на Въоръжените сили на Турция, която е част от операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), премина по републиканската пътна инфраструктура на страната ни.

ОТ Министерството на отбраната не бе съобщено нищо официално за ситуацията на  АМ “Хемус“. От сайта на ведоството става ясно, че в момента тече Международно ученение„TROJAN FOOTPRINT 2024“ с участието на военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО). На територията на България в учението участват около 100 военнослужещи, военна техника и въоръжение от СКСО и около 50 военнослужещи от САЩ и Румъния. Но дали бойната колона е свързана с това, можем само да гадаем.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук