76-годишният Петър, с прякор Магарешката, е сложил крайна живота си навръх Стефанов ден, защото бил изоставен от жената, с която живеел на семейни начала, научи БЛИЦ от местни хора.  

Дни преди да вземе фаталното решение, дядо Петьо не бил виждан от никого в курортния град Баня, от където е родом. Сестра му  ходила, чукала на вратата, но никой не се показвал. Тя потърсила кмета на градчето Стамен Гешев, който в този момент отсъствал от дома си. На другия ден Гешев подал сигнал в полицията и заедно с ченгегага отишли в къщата на стареца. Там всички врати и прозорци били заключени, през терасата полицията успяла да влезе.  От вътрешната страна на таванската врата имало ключ. Когато разбили вратата, се натъкнали на ужасяваща гледка. Дядо Петьо висял обесен за сезал на дървена  греда.

В него намерили предсмъртно писмо, в което пишел, че оставя 650 лева за погребението си. Парите също били там. Те били предадени на дъщеря му, която пристигнала от съседното село Домлян, където е омъжена. Бащата и дъщерята не били в добри отношения, разказват още баненци. Основната причина, заради която се смята, че възрастният мъж е  сложил край на живота си, е че жената, с която живеел, го напуснала. Това се мълви усилено в курорта. Вероятно самотата му е натежала, по такива празници депресиите се обострят и хората са склонни на крайни решения, коментираха пред БЛИЦ специалисти. Другата мълва е, че наскоро пенсионерът се изпокарал жестоко с комшии. Преди години Магарешката изгонил законната си съпруга и живеел сам, до преди да се появи въпросната жена, която наскоро го напуснала. Иначе приживе дядо Петьо бил весел, засмян и услужлив човек. Преди да се пенсионира бил майстор-зидар и вършел много услуги та хората. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ