„Дайте ми жена, искам жена”. Това крещял по цели нощи секс маниакът от Калофер, докато гледал порно фирми на отворени прозорци и усилен до дупка звук на телевизията. Това ни разказа за Лальо Марков съседката му Петрана Поборникова. Притеснената жена не пожела да застане пред камерата на БЛИЦ, но сподели, че от 8 години тя и съпругът и живеят в Калофер.

От начало Поборникови, които живеят срещу Лальо Марков и съпругата  му, били приятели. След това обаче той започнал да нахълтва в дома им неканен, сядал на масата, когато идвали гости от Пловдив, сипвал си ракия, пиел, започвал да прегръща и опипва жените по гърдите пред мъжете им. Наскоро изненадал Петрана Поборникова, докато тя плевяла градината си. Марков я издебнал тихомълков в гръб и започнал да опипва и нея. Изгонила го. От тогава и нейната пътна врата стои заключена дори и през деня. Това не спряло скандалния калоферец, когато възрастното семейство отсъствало от дома си, Лальо прескачал огрдата да краде ябълки и орехи от градината им. Постоянно псувал, викал и използвал нецензурни думи. Поборникова го видяла как с брадва разбива вратата на техен съсед, попитала го какво прави и защо го прави, но Лальо заявил, че нищо не е направил.

Преди дни в разследване на БЛИЦ ТV показахме лицето на изверга, заради когото всички жени в Калофер треперят. 75-годишният пенсионер не си попюва, но за това пък пред репортера ни отрича всички обвинения и казва, че не си спомня нищо. Нахълтва в домовете на съгражданките си, избира ги да са самотноживеещи. Иска секс, удря ги, души ги. След материалите, които публикувахме, обаждане на още много изплашени, но решени да осветлят случая жени, ни върна в Калофер. Пред камерата на БЛИЦ застанаха хотелиерката Веска Дишкова, психично болната Иванка Парцалева, пинсионерките Христина Инджова, Петрана Чарвенакова. Те са една малка част от хората, които са били тероризирани от секс маниака. 

След нашите репортажи се оказа, че много жени в Калофер са били обект на нападение от страна на изверга. В Калофер тече подписка, която ще бъде предадена на кмета и на полицията. В нея местните искат яснота спомогнал ли е Лальо Марков за смъртта на 35-годишната Марияна Минкова, за чиято съдба многократно писахме. В подписката се казва още: „Ние, долуподписаните жители на Калофер заявяваме, че сме потърпевши от сексуалните набези, агресивното и безцеремонно поведение на съгражданина ни Лальо Марков.Същият има прояви и като пиян, и като трезвен. Искаме полицията  и прокуратурата да вземе мерки, за да не се стига до саморазправа от страна на близките ни с Марков”.

БЛИЦ припомня, че след като оповестихме какво се случва в Калофер, полицията започна разследване, а социалните отнеха децата, които Маркови отглеждаха като приемно семейство. Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ