В разгара на лятото плажовете по Южното Черноморие са претъпкани с летовници. Подобен наплив има от около 10 дни.

Внимание, не тръгвайте на почивка към Южното Черноморие! Ето защо

"Тази година има голям интерес към българското Черноморие. Самият факт, че тази година сме закупили около 500 допълнителни шезлонга, е красноречив", казва Любомир Николов, който е концесионер на Северния плаж в Приморско.

От времето на соца такова чудо не се е случвало на плажа в Бургас ВИДЕО

Заради наплива обаче се стига до там, че туристи в Поморие се "бият" за чадъри и шезлонги и плащат допълнително за сянка "на първа линия", съобщава bTV.

Възмутен, че близо до морето все няма свободно място, плажуващ показа клип, заснет на поморийския плаж, и твърди, че след заплащане спасител освобождава един от най-близо разположените до брега чадъри за клиент.

Ето какво е на следващия ден. Още в 7 сутринта първите редове са запазени с хавлии.


Снимка: bTV

"Питах спасителя кой е сложил тези хавлии, къде са хората, а той ми отговори, че ще дойдат по-късно. Аз също искам тук, с малки деца съм, идвам рано сутринта, но всичко е заето", казва Александър Занин, който е дошъл от Русия.

Спасителите обаче твърдят, че летовниците идват по изгрев слънце, за да си запазят хубави места, и подобна практика не съществува.

Цената на комплект чадър с два шезлонга на плажа в Поморие това лято е 15 лева. Един от туристите обаче признава, че е заплатил допълнителната цена от 5 лева, за да си резервира място "на първа линия", но отказва да разкрие на кого.

От Министерството на туризма обясниха, че такъв сигнал не е постъпвал при тях и обещаха да направят проверка.