Два опита за подкуп на полицаи само за 24 часа в Бургаско. В първия случай става дума за 64-годишна достолепна дама, която се е опитала да подхвърли 50 лв. на двойка полицаи, които са спрели мъжа ѝ за проверка, съобщи бТВ. 

„Автомобилът влезе рисково в кръгово кръстовище в град Бургас и преценихме да извършим проверка.. Направихме проверка на шофьора. Установи се, че е без книжка, неправоспособен, с прекратена регистрация на автомобила. И при извършената проверка за алкохол пътничката, съпругата му, реши доста настоятелно да дойде при нас. Разпоредихме ѝ да се върне, но тя беше настоятелна да остави 50 лв. в багажника, като искаше да го освободим“, разказаха полицаите, на които е предложен рушвет.

Те изпълнили служебните си задължения и я задържали, а на място пристигнала оперативна група за оглед.

Вторият случай на предлагане на подкуп се е случил в село Камено, където 41-годишен мъж е предложил на полицаите подкуп от 175 лв., за да избегне проверка за наркотици.

Законът предвижда до 10 години лишаване от свобода и до 15 000 лв. глоба за такива провинения, каза комисар Неделчо Рачев, който каза, че е затегнат контролът върху органите на реда с видеонаблюдението, но призова гражданите да докладват за случаи, когато им се иска подкуп.