Пловдивски автомобил се разходи в насрещното в Бургас и внесе смут в среднощния трафик на морския град, съобщи Trafficnews.

Той е забелязан от бдителни шофьори на бул.“Струга“, около 02:40 часа след полунощ. Според твърденията на очевидци шофьорът, който е на видима възраст около 80 години, се държал неадекватно. След подаден сигнал на 112 незабавно са се отзовали пет патрулки.

„Както си карах на двойна непрекъсната + тротоар за разделение на пътя, за пореден път срещу мен изскочи автомобил. Спрях пред човека и му обясних, че е в насрещното и пътя му е от другата страна. Той дори не благоволи да си отвори прозореца. Просто обърна и продължи да кара в насрещното и да криволичи из лентите”, споделя очевидец в социалните мрежи.

По думите му полицията е реагирала мигновено, като само за няколко минути са пристигнали няколко патрула, които препречили пътя на разсеяния шофьор.
По непотвърдена информация, пенсионерът е шофирал опела си подпийнал. Дрегерът е отчел 0,3 промила алкохол в кръвта, но тъй като е под допустимия минимум, дядото е получил само акт за шофиране в насрещното.