Снимки на къпещи се хора в морето в Царево предизвикаха множество коментари във Фейсбук. Жената, качила кадрите, е написала лаконично "Няма какво да добавя… Сега ще има и болни от собствената си глава".

"България в няколко снимки", "Прост народ сме си и това е", "Имаше и две дечица, на около 3-4 г. Чудно!" - гласят част от коментарите под публикацията.

Препоръка за временно преустановяване на къпането в морето в засегнатите от бедствието зони в Община Царево издаде Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас. 

Причината са безпрецедентните обилни валежи и навлизането на огромни маси кална вода чрез реки и дерета в морската акватория, информираха от РЗИ. От там посочиха, че предприетите мерки са с цел недопускане неблагоприятно въздействие върху здравето на къпещите се.

Преустановяването на къпането е желателно до доказване съответствието на микробиологичните показатели на морската вода с действащата нормативна база.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов каза, че замърсяването по Черноморието в засегнатите от наводненията райони не е тежко, то е нормално след буря.

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук