„Ей, гейче, педерас*че, ела тук! Ей, келнерче, ела тук, да ти е*а майката!” - така се обръща към персонала на заведение в Кърджали 45-годишен мъж, брат на бивш министър в едно от предишните правителства, пише 24rodopi.com.

Обидите започват още с встъпването на мъжа от родопско село в бара в центъра на Кърджали, придружен от двама свои авери. Пияната компания поръчва уиски и настоява да бъде обслужвана от жени. Сервитьорка обаче моли неин колега да поеме масата, заради вулгарните посетители. Компанията започва да подвиква на клиенти на заведението от женски пол. Най-активен пък е братът на бившия министър.

„Ей, руса пу*ко, ела да ми вземеш поръчката! Ей, пу*ко, ела на масата!”, заявил гордо мъжът, родом от кърджалийско село. След като се върнал от тоалетната, братът на ексминистъра бил със свалени до коленете панталони и в хор с авера си по чашка подканил на висок глас: „Ела тук, донеси салфетки! Не виждаш ли, че си е разкопчал ципа да му забършеш ку*а!”.

Изцепките на пияните мъже, дошли в областния град да купонясват, накарали много от клиентите да напуснат заведението. На няколко пъти персоналът и управителят правили забележки на „господата“ да спрат и да контролират поведението си. Това така и не се случило, а сцената със свалените гащи на брата на бившия министър преляла чашата.

Управителят занесъл сметката на компанията с искане тя да бъде заплатена и заведението напуснато. Отговорът обаче бил: „Какъв си ти бе? Боклук такъв! Мишко! Кой си ти, да ти плащам? Знаеш ли кой съм аз? Ние сме много важни хора! Няма да плащам! Майка ти ще е*ем! Ти не можеш да ни гониш! Ти знаеш ли кои сме?”.

Персоналът заедно със собственика успели да изгонят навън компанията, а мъжете започнали да блъскат и ритат вратите. Няколко сигнала от различни лица били подадени до 112, а малко по-късно пристигнали екипи на полицията. Те заварили единият от скандалджиите в кръв и да заплашва собственика със затваряне на заведението.Последният пък му отвърнал да не лежи на „стари лаври“ и да „не излага брат си“.

Цялата потресаваща история стана ясна на две съдебни инстанции в Кърджали.

Заради странна тактика на адвокатите на мъжа със свалените гащи, на първа инстанция той получи условна присъда и глоба. Окръжните магистрати обаче го освободиха от наказателна отговорност заради незначимостта на случилото се. 45-годишният мъж със свалените гащи и приятелят му ще трябва да платят глоби в размер съответно на 2000 и 1800 лева.