Заради двете разбити нарколаборатории в град Клисура и пазарджишкото село Звъничево е арестуван синът на известния карловски бизнесмен Минко Минков - Иван Минков, научи ексклузивно БЛИЦ от свои източници. 

Двете лаборатории са взаимно свързани и явно са били под шапката на 47-г. Иван Минков. Освен Минков младши са закопчани и негови авери от Карлово, които са му помагали в престъпната дейност.

Поредна успешна акция на прокуратурата срещу наркомафията

БЛИЦ научи още, че в лабораторията в Клисура, която е била супер модерно оборудвана за най-малко 250 000 лв., че карловските ченгета са открили само една саксия с канабис. Във всички други стотици саксии марихуаната е била обрана. 

Имало е много модерни и скъпи кварцови лампи, въздухопроводи за приток на чист въздух и други. 

Сградата, в която се е вършила престъпната дейност в Клисура е бившият завод "Богдан мебел". След като е спрял да бъде държавен, той е станал собственост на Иван Минков. 

Сега предприятието не работи и има само пазачи на портала. БЛИЦ научи още, че възрастният бизнесмен Минко Минков, който доскоро беше изпълнителен директор на "Софарма" не е знаел за престъпната дейност на сина си. 

Има обявени още лица от групата за издирване. Очакват се още арести. 

БЛИЦ припомня, че след получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура,  служителите от ОДМВР Пловдив предприели проверка  в неработещ цех на търговско дружество. 

На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана.

Предприети са претърсвания и изземвания на адреси в Пазарджик и областта.

При последвали действия в с. Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда.

При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж.

Към момента са задържани четирима по ЗМВР. Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!