Надявам се баща ми да е добре, не е правил опит да се свърже с мен. Надявам се да е жив и здрав, да имам някаква вест, просто нещо от някъде. Това каза синът на Владимир Пелов – затворникът, който избяга от Централния софийски затвор преди три дни, съобщава bTV.

Той беше задържан от полицията във връзка с разследването, но днес беше освободен. 21-годишният студент по педагогика казва, че почти не си спомня последните три дни. Казва, че не знае къде се намира баща му, а новината за бягството научил от полицията.

Полицията го открива в дома му в Ботевград. „Казаха, че баща ми е избягал от затвора. Аз не знаех как да реагирам, не очаквах”, разказва синът на затворника, който също се казва Владимир.

Минути по-късно той е откаран в полицията, където за разговор го очаквал началникът на районното управление в Ботевград. „Аз го попитах дали съм задържан, той отговори, че не съм. Исках да изляза от стаята, той запречи вратата с тяло и не ме пусна. Проведе разговор по телефона – излъга, че съм се държал агресивно и съм го блъснал”, разказва момчето.

„Каза, че ме задържа за влизане с взлом в гараж с цел кражба”, допълва още той. По-късно Владимир бил разпитван и за бягството на баща си, но отказал да говори без адвокат, защото „видях как могат да извъртят нещата”.

От МВР помолиха всички граждани за съдействие, като до момента са подадени над 100 сигнала за избягалите затворници, 30 от които по-сериозни.