Извършва ли се тормоз над деца със специални образователни потребности в ЦСОП-Бургас, бившето Помощно училище? Това питат читатели, които разполагат с потресаващо видео, като твърдят, че то е заснето преди дни в сградата на центъра, пише Флагман бг.

В него се чуват заплахи към децата, които реално не могат да говорят и няма на кого да се оплачат. Кадрите очевидно са заснети от работещ в центъра.

Видеото показва интересен разговор между две от педагожките, които работят с детето.

„Направо е отвратителна лигла”, казва едната от тях и продължава:  “Трябва да изляза, защото ще я убия…Тя знае какво става, като останем насаме”

“Ни майка ти ме стряска, ни баща ти, ни вуйчо ти, ни който и да е. Трябва да я надумкаме и тогава да седи и да реве цял ден“, са друга част от репликите към ученичката.

За проблема днес сигнализира и депутатът от „Демократична България“ Елисавета Белобрадова, която съобщи, че е уведомила лично кмета на града Димитър Николов.

Проверка показа, че има подаден сигнал в Агенцията за закрила на детето, но директорката на ЦСОП Бургас Диана Костова обявила всичко за лъжа, обяснила, че децата са обгрижени, а родителите изключително доволни от отношението на педагозите.


Видеозаписът е предаден на прокуратурата, узна наш репортер.

Бе потърсена Диана Костова на служебния й телефон. Секретарят й обясни, че е на среща и обеща да предаде за обаждането ни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!