Бившият военен Лозен Андонов е агресорът, нападнал отговорника за видеонаблюдението в община Благоевград, експолицаят Георги Марков, пише struma.com. Инцидентът се разиграл за броени минути този следобед.

Андонов влязъл в общината, без да мине през пропуска и тръгнал да се качва по етажите. Бил е спрян от Марков, който го  попитал къде отива и защо е без пропуск.Андонов му отговорил  агресивно и Марков го помолил или да вземе пропуск, или да напусне  незабавно. Вместо да се подчини Андонов започнал да репликира, какъв  бил Марков, защо го спира и неочаквано за Марков  се спуснал върху  него. Блъснал го и започнал да го удря.

Картинката била зрелищна. Двамата мъже се търкаляли по земята, по стълбите между етажите.  Изневиделица се появила и майката  на Андонов, Вергиния, която се включила в разтърваването  им.

Свидетели твърдят, че Георги Марков е изпълнявал служебните си  задължения и е пострадал без вина. Той е с аркада на веждата, има няколко шева. 

Предисторията: Лозен Андонов е бил назначен през януари на работа  по програма в Социалната сфера. Изтекла е програмата и той е освободен. Не искал да си тръгва и няколко пъти разговарял със зам.  кмета Павлова, а преди около месец е търсил работа и при  градоначалника, разказаха подробностите негови близки.

Преди време  директорът на МБАЛ Благоевград д-р Митев уволни Андонов, който работеше като линейкаджия. Явно, останал без работа за пореден път,  Андонов е изтървал нервите си.

Преди години заедно с майка му Вергиния водеха неистова битка да си върнат детето, което бившата съпруга на военния бе отвела в Лондон. Драмата у семейството бе голяма, майката обвиняваше снахата, че е откраднала детето без позволение. Как е минала границата, без бащата да разпише, това бе дилемата пред семейството. Снахата беглец имаше съвсем различно обяснение. Твърдеше, че е избягала от системен тормоз.

Днес Андонов за пореден път изтървал нерви. Служителите в общината разказват, че е влизал в пререкания и с други. Полицията го задържа. Вероятно ще отговаря за нападение върху човек, който върши служебните си задължения.