Преди няколко дни шокираща новина обиколи цяла България - "паяк" за малко да изпусне на земята "Ауди" след репатриране в Пловдив! Докато предаваше от мястото на събитието, репортерът на Plovdiv24.bg стана неволен свидетел на разговора между собственика на потрошеното возило и полицаите, които задължително придружават екипите на ОП "Паркиране и репатриране", за да документират нарушението преди вдигане на кола. 

По думите на униформените, само за три дни "паяците" са изпуснали две коли.

Дали това е истина или полицаите са ги изрекли в опит да успокоят изумения собственик на луксозната кола? Пред пловдивската медия Ненко Калакунов, който е директор на ОП "Паркиране и репатриране", категорично отрече да има друг такъв случай на "изпускане" на автомобил.

За първи път се чупят скрепителни елементи на крана, вероятно защото колата е тежка, а самото вдигане е станало от по-далечно разстояние, обяснява ситуацията той. За него най-важното е, че няма пострадал човек и поздрави служителите си, че са действали професионално. Счупеният кран е откаран в сервиз за поправка.

Директорът призна, че е имало ударени или одраскани коли при натоварването им на репатриращ автомобил. "Преди месец беше ударена кола в предната броня, защото горе се получава нещо като люлка. Случило се е, защото излиза автобус от кръстовището, пресича пътя на "паяка" и се удрят резки спирачки", разказа той.

Калакунов припомни, че няколко пъти лично е поднесъл извиненията си на собственика на аудито. "Той е разбран човек. Има застраховка. Цялата тази история е преекспонирана", допълни шефът.

ОП "Паркиране и репатриране" разполага с 4 "паяка". Злополучната репатрираща машина е набор 1994. Има още един по-стар автомобил - от 1990/1992 г., а двата най-млади са отпреди три-четири години.

"Този инцидент не трябва да е причина да се купуват "паяци". Да, имаме нужда от още един автомобил, но не трябва изпусната кола да се използва като повод. Когато дойде време да се обсъжда бюджетът, ще направя предложение", подчерта още Калакунов.

Видеото от акцията на "паяка" може да видите ТУК