Кондуктор на автобус в Стара Загора намери раница с пари и я върна непокътната. За доброто му дело разказа в социалната мрежа Здравка Кючукова.

В една от старозагорските групи тя споделя, че е забравила раницата си в автобус номер 17. Кондукторът я намерил, но не се изкушил да я задържи за себе си, както много биха сторили. Той успял да открие Здравка и й върнал раницата непокътната, пише GlasNews.bg.

Във въпросната раница били всички лични документи на Здравка, портфейл и ключове за вкъщи. А кондукторът се казва Валентин Виолетов и заслужава поклон за доброто дело!

"На фона на всички лоши новини, които ни заливат ежедневно, ще ви кажа, че все още има и хора, които са съхранили в себе си добрина, съвестност и отговорност. Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на кондуктора на автобус номер 17 - Валентин Виолетов, който намери забравената ми раница!", написа в мрежата Здравка Кючукова.

Жената се надява всички да бъдем по-човечни един с друг и да не си затваряме очите, ако нещо не ни касае пряко. 

"Правете добро - винаги се връща", с този призив завършва публикацията на жената.

Кючукова сподели и снимка на кондуктора и съвсем очаквано - под поста заваляха поздравителни коментари.

"Бог да го благослови! Браво!", "Жив и здрав да е, благословен!", "Има все още останали честни хора. Живи здрави, повече такива истории", "Достойна човешка постъпка!", пишат потребители на Фейсбук.

Само преди броени дни Минчо Тенев, шофьор на тролей в Стара Загора, намери телефон в тролея, който управлява, и го предаде на собственичката му.

Ресорният зам.-кмет Радостин Танев поздрави екипажа на тролейбуса, обезпечаващ линия №36. Подарък на служителите за пример връчи и управителят на предприятието инж. Георги Станчев. Той изрази увереност, че всички работещи в общинското дружество носят съвест и добро сърце.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук